Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 17 d.


PIRMADIENIO KALEIDOSKOPAS
Prezidento rinkimai ir debatai, JAV akcijų rinkos bei kitos dienos naujienos
IQ BNS ELTA
IQ montažas.

Svarbiausių balandžio 29-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

„Nykiausi prezidento rinkimai“: trūksta ir pinigų, ir fantazijos

Prezidento rinkimų kampanijai pasiekus finišo tiesę dauguma politikos ir komunikacijos ekspertų yra vieningi – tai vieni blankiausių rinkimų per tris dešimtmečius. Interviu IQ komunikacijos specialistas Arijus Katauskas patikino, kad nyki rinkimų kampanija yra ne tik rinkimų nuspėjamumo, bet ir kitų problemų pasekmė. Visą interviu skaitykite IQ straipsnyje.

G. Nausėda prieš I. Šimonytę: partnerystės įstatymas, migracija ir lenkiški laurai

Pirmadienio rytą LRT radijo studijoje į debatų akistatą stojo dabartinis šalies prezidentas Gitanas Nausėda ir Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė. Kandidatai į LR prezidentus debatavo įvairiomis temomis, tarp kurių – migracija, žmogaus teisės ir partnerystės įstatymas. Debatų metu kandidatai taip pat nepagailėjo ir kritikos savo oponentui. Plačiau

J. Woodsas: akcijų rinkoms nerūpi, kas bus išrinktas JAV prezidentu

Dirbtinis intelektas tampa svarbia nauja technologija, o JAV prezidento rinkimų rezultatai gali turėti įtakos atskiriems sektoriams, bet ne visai akcijų rinkai. Tokias išvadas pateikė Jay Woodsas, „Freedom Capital Markets“ vyriausiasis pasaulinis strategas, interviu Baltijos šalių žurnalistams.

28 metus, didžiąją karjeros dalį, J. Woodsas dirbo makleriu Niujorko vertybinių popierių biržoje. Pastaruosius dvejus metus jis dirba „Freedom Capital Markets“, o savo įžvalgomis dalijasi su CNBC, „The Wall Stret Journal“, „Bloomberg“, „The Fox Business News“ žiūrovais ir skaitytojais. Visą interviu skaitykite IQ straipsnyje.

Taikiklyje – Charkivas: rusams trūksta pajėgų, bet Ukraina turi reaguoti

Dėl galimo Rusijos puolimo prieš Charkivą pavojaus Ukraina turi skirti papildomų pajėgų ir technikos miestui ginti, nors Rusijos kariuomenei ir trūksta pajėgų, reikalingų miestui užgrobti, sakoma naujausiame Karo tyrimų instituto (ISW) pranešime.

ISW ekspertai, remdamiesi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu Oleksandru Syrskiu, praneša, kad Ukrainos pajėgos stebi didėjantį Rusijos pajėgų persigrupavimą Charkivo kryptimi, tikriausiai vykstantį Belgorodo srityje, ir sustiprino gynybines pozicijas papildomais artilerijos ir tankų daliniais tuose rajonuose, kur kyla „didžiausias pavojus“. Plačiau

2024 04 29 16:30
Spausdinti