Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


ALFA TAŠKAS
Kuo serga švietimo sistema ir kaip ją gydyti?
IQ
Unsplash
Tarpiniai patikrinimai.

Ilgus metus skaudulių ir pūlinių neišsigydžiusi švietimo sistema, rodos, visai baigia subyrėti – po kilusių skandalų dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų iš posto traukiasi švietimo ministras Gintautas Jakštas. Kas negerai su mūsų švietimo sistema? Ar dar galima ką nors pakeisti? Apie tai laidoje „Alfa taškas“ diskutavo prezidento patarėjas Paulius Baltokas ir Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos prezidentas Dainius Žvirdauskas.

Vienuoliktokų tarpiniai patikrinimai patyrė fiasko, tačiau tai – ne vienintelis galvos skausmas pasitraukusiam ministrui. Prieš tai buvo mokytojų streikas, naujos kreivai šleivai diegiamos mokymo programos ir vadovėliai, kurių reikėjo, bet nebuvo.

D. Žvirdauskas sako, kad su tarpiniais patikrinimais paskubėta.

„Pirminis planas buvo daryti tuos tarpinius patikrinimus po metų. Aš pats šiai idėjai pritariu ir pritarsiu ateityje. Ji turėjo kaip tik sumažinti įtampą, o išėjo šiek tiek priešingai“, – sako pedagogas.

Nors ant nosies ir abiturientų egzaminai, Gitanas Nausėda sako, kad neskubės patvirtinti bet kokio kandidato į ministrus, kibsiančio į darbus „ant greitųjų“. P. Baltokas sako, kad kandidatai bus vertinami atsakingai, kad neįliptume į tą pačią balą.

„Ko dabar labiausiai reikia švietimo sistemai, tai ne karštų galvų“, – teigia prezidento patarėjas.

Visą pokalbį su D. Žvirdausku ir P. Baltoku žiūrėkite laidoje „Alfa taškas“.

JWPLAYER_MAIN:2520

2024 04 10 16:24
Spausdinti